Interactief theateraanbod
Het interactieve theater kent verschillende vormen, waaronder regietheater en bemoeitheater, zodat deelnemers op een laagdrempelige wijze kunnen inbrengen. Trainingsacteurs zetten scenes uit de praktijk neer die actueel zijn voor deze tijd. Op een speelse wijze worden emoties, gevoelens en dilemma’s aangeraakt zodat er ruimte ontstaat voor (h)erkenning. Naast scenes uit de praktijk vullen interactieve oefeningen aan om het ervaringsniveau te bereiken van de individuele deelnemer.
Doelgroep
De opzet van het interactief theater daagt uit om een grote groep mensen tegelijk te bereiken. Meerdere functies kunnen aanwezig zijn in de zaal zodat dezelfde boodschap en noodzaak wordt overgebracht aan alle mensen die betrokken zijn op het thema.
Muzikant en technicus kunnen als extra ondersteuning worden ingezet om door middel van zintuigelijke prikkeling het lerende deel van het brein te activeren.
Thema’s die verwerkt kunnen woorden in het interactieve theateraanbod:
- Onbegrepen gedrag tot agressie
- De mens zien naast zijn ziekte
- Basis Wet zorg en dwang
- Communicatie
- Vier het leven (thema van de zorginstelling zelf)
- Zorg van de toekomst
Onze zorg van nu voor de toekomst
Veelgehoorde vragen die op dit moment bij organisaties en medewerkers leven zijn: Hoe blijven we goede zorg leveren met minder handen en hoe kunnen we familie en netwerk blijven betrekken bij de zorgverlening in deze tijd. Reële vragen gezien de veranderende tijd in de zorgsector. Het is voor iedere organisatie een uitdaging om medewerkers aan te trekken, te binden én te behouden. Daarnaast wordt er een impasse ervaren in de samenwerking en communicatie met familie en netwerk
FaceFour ondersteunt organisaties en medewerkers graag in dit proces. Door middel van een interactief theater wordt op een luchtige manier een grote groep deelnemers in aanraking gebracht met het thema ‘Onze zorg van nu voor de toekomst!’.
Wij zetten dit aanbod ook graag in voor:
- Kickoff
- Symposium
- Familieavonden
Workshops
Om diepgang te bereiken worden workshops georganiseerd voor 15/20 personen. Tijdens deze workshops komen persoonlijke leervragen aan bod, worden kennis en tools afwisselend aangeboden en is er uitgebreid ruimte om te oefenen met praktijksimulatie. Het resultaat zal zijn dat er bewustwording/inzicht is ontstaan op welke kwaliteiten er al zijn, welke nog versterkt kunnen worden en welke nog ontbreken.
Trainingsacteur
Linde Löbert wordt in verschillende trainingen, cursussen en opleidingen ook als trainingsacteur ingezet. Haar kwaliteiten liggen in het zich goed kunnen inleven in een casus of personage en het helder feedback kunnen geven door haar sterke waarnemingsvermogen.
voorbeelden:
in opdracht van Ervarea:
“de dementie van Jet en Harry” – workshop voor zorgprofessionals en vrijwilligers
Prima bezoek
doelgroep: mensen met dementie in hun woonomgeving in de zorginstellingen, interactieve contactmomenten voor de mens met dementie, ontwikkeld voor en met de opdrachtgever.
Acteur
interactieve toneelvoorstellingen in samenwerking met en/of ontwikkeld door FaceFour, Linde Löbert, bijvoorbeeld:
“de dementie van Jet en Harry” – workshop voor zorgprofessionals en vrijwilligers
Jet die “van niets aan de hand” in 2 uur het proces doorgaat tot het leven met dementie in de zorginstelling. De verbinding en het proces van Jet en haar echtgenoot Harry zijn de basis voor deze interactieve voorstelling.
“vrijheid in balans”l- workshop voor zorgprofessionals en vrijwilligers i.s.m. BTSG
De basis voor deze voorstelling is het vraagstuk: opname of verhuizing, eigen regie in het leven behouden. De vraag van de Wet Zorg en Dwang aan de zorg om voor de onvrijwillige zorg preventieve persoonsgerichte benadering in te zetten en het samen zoeken naar alternatieven. Ook thema’s als intimiteit en seksualiteit komen aan bod.
De voorstelling kan zowel in een theater als de zorginstelling gespeeld worden.
“onbegrepen gedrag en agressie “l- workshop voor zorg-professionals en vrijwilligers
In deze voorstelling worden de vraagstukken van onbegrepen gedrag tot agressie getoond en onderzocht. Wat is de oorzaak van het gedrag? Ziektebeelden, gedrag als gevold van stress en onveiligheid? Ondermijnend gedrag versus opbouwende benadering? Wat te doen? Grenzen aangeven tot bevrijdingstechnieken worden aangereikt op een veilige en prettige manier.